Slide-011-1600x400

Het Kinder Allergie & Astma Centrum maakt onderdeel uit van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, polikliniek Kinderlongziekten en Kinderallergologie.

Univeritair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
Postbus 30.001
9700 RB Groningen
T: 050 – 361 61 61

Met eigen vervoer naar het UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen ligt aan de oostkant van het Groninger stadscentrum, aan het Hanzeplein. Het ziekenhuis is op meerdere manieren goed te bereiken. U kunt met de fiets komen of met de auto en gebruik maken van de ondergrondse parkeergarage. Voor een gedetailleerde routebeschrijving verwijzen we u naar de routeplanner van de ANWB.
Let op: in verband met wegwerkzaamheden heeft u mogelijk meer tijd nodig om het UMCG te bereiken. Kijk op Groningen Bereikbaar of er wegwerkzaamheden op uw route gepland zijn.

Met het openbaar vervoer naar het UMCG

U kunt het UMCG goed bereiken met het openbaar vervoer. Zowel stads- als streekbussen rijden vanaf   NS-centraal station in ongeveer tien minuten naar het UMCG. Er zijn bussen die bij de hoofdingang stoppen, bij de zij-ingang aan de Oostersingel en bij ingang Noord aan de Antonius Deusinglaan.

Actuele vervoersinformatie vindt u op de websites van Qbuzz en 9292OV.
Komt u met een taxi naar het UMCG, dan kan de chauffeur u afzetten bij één van de ingangen van het UMCG. Wilt u het ziekenhuis per taxi verlaten, dan kunt u bij één van medewerkers op de polikliniek, of bij de balie in de ontvangsthal vragen om een taxi voor u te bellen.

Routebeschrijving in het ziekenhuis

Het Kinder Allergie & Astma Centrum maakt onderdeel uit van het Beatrix Kinderziekenhuis, polikliniek Kinderlongziekten en Kinderallergologie. De polikliniek Kinderlongziekten en Kinderallergologie bevindt zich op de begane grond van het UMCG. U bereikt de polikliniek via de hoofdingang van het UMCG. Wanneer u via de hoofdingang in de centrale hal staat,  gaat u rechtsaf naar de Poortweg. Aan het einde van deze binnenstraat vindt u links en rechts de twee poliklinieken van het Beatrix Kinderziekenhuis (nummer 14 en 15). Het Kinder Allergie & Astma Centrum bevindt zich in polikliniek 14.

Route in het UMCG

 

Verbouwing in 2016 en 2017

Het UMCG gaat in 2016 en 2017 verbouwen. Door deze verbouwing verplaatsen een aantal poliklinieken. Wanneer er voor u en uw kind sprake is van verplaatsing van de polikliniek, dan stellen wij u hiervan op de hoogte via uw oproepbrief. We hopen dat u van deze veranderingen weinig tot geen hinder ervaart.