slide-075-1600x400

Met behulp van medicijnen kunnen kinderen met astma in verreweg de meeste gevallen een normaal leven leiden. Net als de behandeling van volwassenen bestaat de behandeling van kinderen uit het opvolgen van leefregels en het gebruiken van medicijnen.

Ontstekingsremmers en luchtwegverwijders zijn de belangrijkste medicijnen voor het behandelen van astma. Deze medicijnen worden in de meeste gevallen ingeademd met behulp van een inhalator. Er bestaan verschillende soorten inhalatoren namelijk, verstuivers, poederinhalatoren en vernevelaars. Van deze drie soorten zijn ook weer diverse merken beschikbaar die allen een eigen gebruiksaanwijzing hebben. Welk type voor uw kind de beste oplossing is, hangt af van de klachten, de ernst van het astma en de eigen voorkeur.

Mede dankzij de inhalator zijn de medicijnen die bij astma worden gebruikt over het algemeen erg veilig. Ze hebben een goede werking en weinig bijwerkingen indien uw kind de inhalator op de juiste manier gebruikt. Bij verkeerd gebruik komt het medicijn niet in de longen maar achter in de keel waardoor het niet goed zal werken.

Op de volgende pagina’s vindt u uitgebreide informatie over de verschillende soorten inhalatoren, de voordelen en de juiste manier van gebruik.