slide-074-1600x400

Met behulp van medicijnen kunnen kinderen met astma in verreweg de meeste gevallen een normaal leven leiden. Net als de behandeling van volwassenen bestaat de behandeling van kinderen uit het opvolgen van leefregels en het gebruiken van medicijnen.

Ontstekingsremmers en luchtwegverwijders zijn de belangrijkste medicijnen voor het behandelen van astma. Het kan even duren voordat duidelijk is welke medicijnen bij uw kind het beste werken. De arts komt hierachter door verschillende soorten medicijnen en doseringen uit te proberen. De arts begint met een medicijn waarvan hij/zij weet dat het bij veel kinderen goed werkt en bekijktfc0643-small welk effect dit op uw kind heeft. Werkt het niet voldoende dan kan de dosering worden aangepast als dit nodig is of er kan voor een ander medicijn worden gekozen.

Combinatiemedicijnen

Steeds meer kinderen met astma gebruiken combinatiepreparaten. Combinatiepreparaten zijn medicijnen waarbij bijvoorbeeld langwerkende luchtwegverwijders gecombineerd zijn met inhalatiecorticosteroïden. Hiermee ‘vangt uw kind twee vliegen in één klap’. Acute benauwdheidklachten worden snel gestopt en tegelijkertijd wordt de ontsteking aangepakt.

Met een combinatiepreparaat combineert uw kind dus twee pufs in één en inhaleert twee medicijnen tegelijkertijd. Voorbeelden van combinatiemedicijnen zijn: Symbicort®, Seretide® en Foster®.